Naar inhoud

weKONEKT.brussels

Visie en ambitie

weKONEKT.brussels is een gemeenschappelijk project van de VUB en ULB gelanceerd in 2017. Beide universiteiten nemen hun verantwoordelijkheid op voor de stad en de gemeenschap en dragen bij aan de ontwikkeling van een vrije, verbonden, veerkrachtige en stedelijke gemeenschap. 

Strategie

weKONEKT.brussels wil de connectie tussen de stad Brussel en de universiteit verder ontwikkelen en zichtbaarder maken op twee manieren:

  • De band met de stad en haar inwoners: de studenten worden massaal uitgenodigd om de campus te verlaten, zo worden er verschillende lessen verplaatst naar andere locaties in de stad. Dit vergroot de zichtbaarheid van de twee universiteiten in Brussel. Op deze manier stimuleren we de studenten ook om Brussel, en al haar rijkdommen, te ontdekken.
  • De band met de culturele sector, ondernemers, politiek, overheidsinstellingen: het doel is het onwikkelen van duurzame partnerschappen om vervolgens de studenten en de actoren met mekaar in contact te brengen.

Locaties en partners

Onze Brussels City Campus heeft verschillende hubs in Brussel. De uitvalsbasis is de centraalgelegen plek, "Errera + 1", in het Paleis voor Schone Kunsten, BOZAR. Deze ruimte is het hele jaar door gratis beschikbaar. Indien het lokaal niet vrij is, zoeken we samen naar een andere locatie. Ontdek de volledige lijst van partners die weKONEKT.brussels mogelijk maken. Sommige partners organiseren ook bezoeken of cursussen voor studenten.